Köşe yazarı
Mustafa BALKAN

İnsanin i̇hti̇şami…

Bir insanın ihtişamı nerede derseniz? Şu sözde derim:
İnsanin i̇hti̇şami…
Saat: 13:59 Tarih: 30/09/2021 Tarih: 30/09/2021
Bir insanın ihtişamı nerede derseniz? Şu sözde derim:
“Ben yerime, göğüme sığmadım ama mü’min kulumun kalbine sığdım.” (H.Ş.)
Yâni kıymeti mahiyetinde demektir. İşte bundan dolayı İblis, bizi Allah hakkında zan’a ve hayatımız hakkında da şehvete düşürerek bu mahiyeti bizden almaya çalışıyor.
İnsan olarak biz, kendi mahiyetimizi idrak ettiğimiz andan itibaren ilâhî feyzleri almaya başlıyoruz. Çünkü Cenâb-ı Hak feyyâz-ı mutlak’tır. Yâni sınırsız feyiz, bolluk ve bereket veren Allah’tır.
İnsan bedeninde 99 radyo frekansı var! Feyyaz-ı mutlak sahibi sürekli ilâhi yayın yapıyor. Şifa yayıyor, ilim yayıyor. Her şeyi belli bir ölçü ve plâna göre yapıyor. İyilik ve fazilet yayıyor. Bütün yaratılmışlara şefkat ve merhamet nazarıyla bakıyor, koruyor ve acıyor. Ortağı ve benzeri bulunmadığı için asla mağlup olmayan, aksine daima egemen ve güçlü olan tek varlık olduğunu her zaman hissettiriyor. Bizi devamla bağışlıyor ve kalplerimize sevgi yayıyor. Bizi emin kılıyor, iman ve korku içinde bize emniyet ve güven veriyor. Sonsuz rızık ve ihsan sahibi olan Rabbimiz, en değerli, en güzel hasletler olan iyilik, cömertlik ve şeref ile büyüklük, izzet ve ikrâm sahibi olmamızı istiyor. Tek yardımcımız olan, bizi koruyan, bizi seven bir dost ve velî olarak Allah bize yeter!
İşte bütün bu ilâhî yayınlara rağmen biz, bedenimizdeki sensörleri ve alıcıları devamla kapatırsak; o zaman maâzallah! Bir kere her şeyden önce Tevhid’i kıble yapacağız. İlâhi bilgiler bize geldiğinde nefsimizde, o bilgiyi tasdik edici şeyi bulması lâzım. O frekansı yakalamadığında bir kulaktan girer, diğer kulaktan çıkar gider.
Kalbin üzerinde iki nokta vardır. Bir rahmanî, diğeri şeytanîdir. Oraya sürekli bilgi gelir. Kalbinin rahmanî kapıları devamlı açık tut. Nefs daima kötülüğe ayarlanmıştır. Nefsin devamlı kötülüğü emreder. Nefsin dediğine “hayır” dediğinizde; yâni şeytanî kapıyı kapattığınızda öbür tarafa geçerek müthiş bir puan kazanıyorsunuz. Paradigmalarınızı siz belirlediğinizde şeytan size ulaşamıyor.
Şu sözleri de sakın unutma:
“Siz ne ile meşgul iseniz, o şekilde yakalanırsınız.”
“Kendini hak ile meşgul etmezsen, bâtıl seni işgal eder.”
(İmam-ı Şâfi)
Mü’minlerin dostu, yardımcısı, koruyanı; kâfirlerin düşmanı ve kahredicisi olan Allah’ım! İyi ki varsın, birsin ve büyüksün!
Mü’min kullarının kalbine sığan Allah’ım! Seni sonsuzca övüyor ve seviyoruz. Varsın Allah’ım varsın.. Bir’sin Allah’ım birsin..
Allah celle celâlüh bizi hayra hizmet ettirsin.
Yorum yaz